Како функционира апликацијата за возач?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Како функционира BIF Возач – апликацијата за возач?

И двете апликации алудираат на четири едноставни чекора и тоа:

  • Симни ја апликацијата;
  • Регистрирај се/ Најави се;
  • Уреди профил и
  • Бифувај безбедно.

Откако ќе ја симнете апликацијата и ќе се регистрирате како BIF Возач потребно да ги уредите на Вашите лични податоци и да прикачите слика од Вашето возилото со кое ќе возите при употреба на BIF Today апликацијата, како и возачка дозвола заради верификување дека ги исполнувате условите за возење. Секој возач има профил со негови податоци и податоци за возилото, така што патниците ќе знаат со кого патуваат и тоа им овозможува сигурност и безбедност, а исто така и патниците имаат свој профил каде што возачите гледаат со кого патуваат, кого ќе внесуваат во своето возило.

После тој чекор Вие сте веќе регистриран BIF Возач и апликацијата Ве води кон мапата каде што ќе можете да се вклучите со сообраќај, односно, чекате повик од патник на кој му потребно возило во Ваша непосредна близина. Прифатете го повикот и вклучете се во сообраќајно бифување.

Возачите кои ќе се регистрираат ќе можат да вклучат повеќе возила за сообраќајно бифување, а BIF TODAY нуди можност за избор од следните категории на возила:

  • BIF Такси – S и L
  • BIF Возило – S и L
  • BIF VIP Возило – S и